orchestra kos

ACS σημαίνει COURIER

scoops

01

Με μεγάλη συμμετοχή από κορυφαίους εκπροσώπους του τουρισμού (Κως, Caravia Beach).

Στο δείπνο που παρατέθηκε, στο πλαίσιο της έναρξης του Διεθνούς Συνεδρίου για τον Τουρισμό, χαιρετισμό απηύθυναν ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κέντρου Αριστείας Jean Monnet του Πανεπιστημίου Αθηνών, Καθηγητής κ. Γ. Βαληνάκης, ο Μητροπολίτης Κώου και Νισύρου κ.κ. Ναθαναήλ, ο Δήμαρχος Κω κ. Γ. Κυρίτσης, ο Ιμάμης Κω Σ. Δαμάδογλου, η Υπουργός Τουρισμού της Βουλγαρίας Δρ. N. Marinova, οι Βουλευτές Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Η. Καματερός και Δ. Γάκης, ο επικεφαλής του τομέα τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Μ. Κόνσολας, ο Βουλευτής Δωδεκανήσου του ΠΑΣΟΚ Δ. Κρεμαστινός και ο διεθνώς αναγνωρισμένος στον τομέα του τουρισμού Καθηγητής του Πανεπιστημίου του Bournemouth, κ. Δ. Μπούχαλης.

Οι εργασίες του συνόδου γίνονται στην ανακαινισμένη, πλήρως εξοπλισμένη, υψηλών προδιαγραφών συνεδριακή αίθουσα του ξενοδοχείου Caravia Beach, που φέρει το όνομα του ιδρυτή του Ιδρύματος Λοχαγού Φανουράκη και του Caravia Beach, Σωκράτη Φανουράκη. Το συνέδριο ολοκληρώνεται την Κυριακή, 3 Μαΐου. Θα ακολουθήσει 7ήμερο εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τη συμμετοχή νέων επαγγελματιών και φοιτητών στον τομέα του τουρισμού, από 20 και πλέον χώρες.

Ο κ. Βαληνάκης κήρυξε την έναρξη του Συνεδρίου, το οποίο αφιέρωσε στη μνήμη του Σωκράτη Φανουράκη, μεγάλο ευεργέτη της Κω και της Χάλκης. Χαρακτήρισε το διεθνές συνέδριο «χρυσή ευκαιρία» για γνωριμία και επαφές των εκπροσώπων του τουρισμού με διεθνείς δυνητικούς συνεργάτες, για ανταλλαγή απόψεων, συμφωνίες για νέες επενδύσεις και δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Ο κ. Βαληνάκης ανακοίνωσε ότι τις εργασίες του Συνεδρίου θα τιμήσει η Υπουργός Τουρισμού κα Ελ. Κουντουρά καθώς και διακεκριμένοι επιστήμονες στον τομέα του Τουρισμού από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης, από την Βραζιλία ως την Κίνα και από τη Ρωσία ως τη Νιγηρία. Τέλος, ανέφερε ενδεικτικά κάποια από τα θέματα τα οποία θα αναλύσουν οι ομιλητές του συνεδρίου όπως οι νέες τεχνολογίες και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στον τουρισμό, η διαχείριση κρίσεων, η προσβασιμότητα των ατόμων με ειδικές ανάγκες αλλά και ο Τουρισμός υγείας και ευεξίας, ένα θέμα ιδιαίτερα σημαντικό για την Κω.

Ακολούθως, ο Δήμαρχος της Κω Γ. Κυρίτσης αναφέρθηκε στο όραμα του Δήμου για την τουριστική ανάπτυξη στο νησί. «Ο Δήμος χαράσσει πολιτικές που βελτιώνουν τις υποδομές του νησιού» ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ ανακοίνωσε τη νέα δυναμική καμπάνια στο διαδίκτυο για το 2016. Ο Δήμαρχος επεσήμανε την ανάγκη να κλείσουν οι εκκρεμότητες του αεροδρομίου, μέσω του οποίου διακινείται μεγάλος όγκος του τουριστικού ρεύματος και απαρίθμησε τους τέσσερεις παράγοντες που παίζουν πρωτεύοντα ρόλο στην προοπτική ανάπτυξης του αεροδρομίου: καλύτερες υπηρεσίες, νέες υποδομές, περισσότερες πτήσεις και ανταγωνιστικά τέλη. Με την ευκαιρία αυτή, ο Δήμαρχος αναφέρθηκε και στα φημολογούμενα νέα τέλη διανυκτέρευσης, υπογραμμίζοντας ότι η επιβολή τους θα είναι ένα ακόμη λάθος εις βάρος του τουρισμού, ειδικά εάν τα έσοδα δεν κατευθυνθούν στην ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών, καθώς οι χώρες ανταγωνιστές θα εκμεταλλευτούν εις βάρος μας την αύξηση αυτή στο κόστος του τουριστικού προϊόντος. Ο κ. Κυρίτσης έκλεισε το χαιρετισμό του με την εκτίμηση ότι η επιβολή ενός επιπλέον φόρου στη διανυκτέρευση θα επιβαρύνει ολόκληρο τον τουρισμό και όχι μόνο τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις στις οποίες θα επιβληθεί.

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Η. Καματερός αναφέρθηκε στον στρεβλό τρόπο με τον οποίο αναπτύχθηκε ο τουρισμός στο νησί της Κω, αναφέροντας ως παράδειγμα τη μεγάλη αναλογία κλινών ανά κάτοικο και πρότεινε να αλλάξει η κατεύθυνση του τουριστικού προϊόντος, εστιάζοντας στην κατανάλωση τοπικών κυρίως προϊόντων από τους επισκέπτες του νησιού. Σειρά πήρε ο επικεφαλής του τομέα τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας κ. Μ. Κόνσολας, που συμφώνησε με την εισήγηση του κ. Γ. Βαληνάκη, υπογραμμίζοντας ότι το Διεθνές Συνέδριο αποτελεί μεγάλη ευκαιρία για τον τόπο και για την ανάπτυξη της έρευνας στον τομέα του Τουρισμού. Ο κ. Κόνσολας έκανε, επίσης, ειδική αναφορά στην οικογένεια Φανουράκη και στην προσφορά της στην τοπική κοινωνία. Αναφερόμενος στα τρέχοντα θέματα του τουρισμού, ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας εξέφρασε την ανησυχία του για τη διαφαινόμενη μείωση των κρατήσεων, η οποία – όπως είπε – οφείλεται στην παράταση του κλίματος αβεβαιότητας που διαμορφώνεται για τη χώρα μας, στο πλαίσιο των σχέσεών μας με τους εταίρους μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Άλλα θέματα στα οποία στάθηκε ο κ. Κόνσολας ήταν ο φόρος στις διανυκτερεύσεις και οι αρνητικές επιπτώσεις που θα φέρει στην οικονομία του τόπου, οι εναλλακτικές μορφές τουρισμού, η σύνδεση του νησιού με τα μεγάλα δίκτυα μεταφορών, καθώς και η ανάπτυξη του ιατρικού τουρισμού στην Κω. Ακολούθως, το λόγο πήρε ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δ. Γάκης, ο οποίος εξέφρασε την ανάγκη η αρνητική συγκυρία στον τομέα της οικονομίας, να μην επηρεάσει την ποιότητα του τουριστικού προϊόντος, προκειμένου να παραμείνουμε ανταγωνιστικοί στον τομέα αυτό. Τέλος, το λόγο πήρε ο Βουλευτής Δωδεκανήσου του ΠΑΣΟΚ κ. Δ. Κρεμαστινός, ο οποίος συνέδεσε την πρωτοβουλία του Ευρωπαϊκού Κέντρου Αριστείας του Πανεπιστημίου της Αθήνας με το όραμα του Σωκράτη Φανουράκη. Ο κ. Κρεμαστινός εξήρε το έργο της οικογένειας Φανουράκη που δραστηριοποιήθηκε και αναπτύχθηκε στα Δωδεκάνησα και επιστρέφει τα οφέλη από τη δραστηριότητα αυτή στις τοπικές κοινωνίες και στους ανθρώπους της Δωδεκανήσου. Αναφερόμενος στο κομμάτι του τουρισμού, ο κ. Κρεμαστινός υπογράμμισε ότι είναι μεγάλη ανάγκη να δουλέψουμε προς την κατεύθυνση της περαιτέρω ανάπτυξης του τουρισμού, δεδομένων των υψηλών δυνατοτήτων της χώρας μας. Ένας ακόμη παράγοντας που κάνει την ανάγκη αυτή ακόμα πιο επιτακτική, είναι η αρνητική συγκυρία των ανταγωνιστών μας στη Μεσόγειο, οι οποίοι όταν ανακάμψουν είναι πιθανό να απορροφήσουν κομμάτι από τη δική μας αγορά.

Την εκδήλωση έκλεισε ο διευθυντής του εργαστηρίου eTourism του Πανεπιστημίου του Bournemouth, καθηγητής κ. Δ. Μπούχαλης. Ο κ. Μπούχαλης ανέφερε διεθνή παραδείγματα διακρατικών συνεργασιών στον τομέα του τουρισμού και στη σημασία ανάπτυξης των έργων υποδομής, κάνοντας ειδική αναφορά στα δίκτυα μεταφορών. Στο πλαίσιο αυτό, εξήγησε τη μεγάλη προσφορά που μπορεί να έχει η πολιτική στον τομέα του τουρισμού και τον καταλυτικό τρόπο με τον οποίο επηρεάζει την ανάπτυξή του. Ο διευθυντής του εργαστηρίου eTourism πρότεινε τη δημιουργία μιας διακομματικής επιτροπής που θα χαράζει την τουριστική πολιτική, προκειμένου αυτή να έχει συνέχεια, ενώ συμφώνησε με την επισήμανση του κ. Κρεμαστινού σχετικά με την αρνητική συγκυρία μερικών εκ των ανταγωνιστών μας στη Μεσόγειο και την ανάγκη χάραξης σχεδίου διατήρησης του ανοδικού τουριστικού ρεύματος στη χώρα μας, ειδικά όταν οι ανταγωνιστές μας ανακάμψουν.

Misirlū

BERTO LUCCI: Ορόσημο στην ανδρική μόδα!

artemis heaven

ART & MUSIC

image4351

Προσαρμοσμένη αναζήτηση

 archive

FacebookTwitterLinkedinPinterest